balul ziaristilor la casa centrala a armatei

Balul Ziaristilor la Casa Centrala a Armatei


Reluand o traditie intrerupta in anul 1951, in seara zilei de 28 februarie 2019 a avut loc Balul Ziaristilor. Acesta a fost organizat de UZPR (Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania) a carui presedinte este Doru Dinu Glavan. Evenimentul ce a avut loc in restaurantul de la Casa Centrala a Armatei a reunit ziaristi din toate orasele Romaniei, dar si din strainatate. Traditia balurilor ziaristilor si oamenilor de cultura dateaza din 1829-1830, cu o intensificare in perioada interbelica. Apoi a fost intrerupta in 1951 din motive lesne de inteles.

Imnul Ziaristilor

La 30 de ani de la revenirea democratiei, UZPR a reusit sa adune laolalta ziaristii romani din tara si de peste hotare. Acestia au socializat, au facut schimb de idei si opinii, dar si de carti de vizita pentru colaborari viitoare. Cu aceasta ocazie a fost lansat si imnul ziaristilor compus si intepretat de Mihai Napu.

La eveniment au participat numerosi jurnalisti celebri (chiar daca unii dintre ei nu sunt inca membri UZPR), dintre care mentionam: Octavian Ursulescu, Ovidiu Ioanitoaia, Sorin Rosca Stanescu, Viorel Popescu si multi altii.

Seara a fost un succes total din puct de vedere artistic, invitatii au dansat pe melodiile interpretate de Mihai Napu Band. Repertoriul formatiei nunta a inclus melodii devenite clasice (pentru nostalgici), dar si melodii mai recente. Bineinteles ca nu puteau lipsi tocmai in aceasta seara melodiile de petrecere romanesti.

Balul ziaristilor – renasterea unei traditii

Balul Ziaristilor se doreste a fi mai mult de un eveniment-premiera. Organizatorii spera sa deschida drumul unor reuniuni viitoare ale ziaristilor si oamenilor de cultura. De asemenea doresc sa adauge si o componenta caritabila evenimentelor viitoare.

Mihai Napu Band ureaza “La multi ani!” Uniunii Ziaristilor cu ocazia aniversarii a 100 de ani de existenta si succes in activitatile intreprinse. Fiind petreceareti din fire, membrii formatiei si-au exprimat dorinta de a participa si la evenimentele viitoare.