Band Nunta Bucuresti
Cover Band Nunta
Fara sa vrem si uneori si fara sa stim, muzica este in permanenta, prezenta in viata noastra. Ascultam, voluntar sau involuntar muzica, pe strada, la scoala, la birou sau acasa in familie. Ne place sau uneori ne provoaca repulsie, de foarte multe ori ii acordam mai multa atentie decat cititului sau rugaciunii, fie ca e vorba de muzica romaneasca, fie internationala, ne patrunde in minte, ne influenteaza comportamentul sau starile pe care le traim. Trairile si emotiile pozitive transmise de muzica reprezinta telul oricarui band nunta cu experienta.
Oricum am privi, muzica exprima ceea ce sufletul nostru simte si traieste.
Muzica pentru tineri
Muzica, i-a preocupat de-a lungul timpului chiar si pe filozofi si pe preoti. Platon spunea ca ”Muzica este o lege morală şi ea dă suflet universului, aripi minţii, zbor imaginaţiei, farmec tinereţii şi viaţă oricui”.
In zilele mai apropiate de noi, Ioan de Kronstadt ne sfătuieşte ”să nu ne lăsăm vrăjiţi de armonia sunetelor scoase de instrumente şi de voci omeneşti, ci să căutăm să descoperim efectul acestora asupra sufletului şi care este spiritul lor.
Şi dacă acea muzică ne aduce în suflet o stare de linişte, de înţelepciune, de sfinţenie, să o ascultăm, iar dacă prin ea ne pătrund în suflet patimi, să nu o mai ascultăm şi să ne ţinem deoparte de trupul şi de spiritul acelei muzici”.
Tot mai multi cercetatori incearca sa afle ce mai reprezintă muzica pentru tinerii de azi, cum le influenţează aceasta sentimentele şi stările emoţionale, dar si ce opţiuni au tinerii din ziua de astazi în a-şi forma o cultură muzicală şi care este motivul pentru care preferă un anumit gen muzical sau altul.
Cum se formeaza cultura muzicala
In ultimii ani de zile, discutand cu cei care sunt in cautare unui band nunta, a unei formatii nunta cu experienta, am inteles inca o data ca este recomandabil sa tinem cont de preferintele muzicale ale acestora, de fiecare stare de spirit sau de acele „mesaje” care doresc sa fie transmise catre invitati sau participantii la respectivul eveniment.
Daca discuti cu tinerii despre preferinţele lor muzicale, iti poti da seama ca, în alegerea unui anumit gen de muzică, foarte important este mesajul transmis. Ei sunt foarte atenţi la mesajul unei melodii, la versuri şi, în funcţie de acestea, preferă sau nu un anumit artist sau o anumita melodie.
Apar probleme atunci cand nu prea au de unde alege si nu au acces la o poarta muzicala foarte diversificata.
Din pacate, scoala romaneasca catalogheaza muzica drept un obiect de studiu cu importanta minima. Metoda de lucru abordata nu ii avanatajeaza pe elevi si nu le trezeste interesul pentru lumea fascinanta a muzicii.
Sunt tari in care muzica, la nivelul scolilor generale, in care muzica este un obiect general si nu de specialitate, abordeaza studiul acestui obiect total diferit. Belgia, de exemplu, are in fiecare scoala, sali special amenajate si dotate cu aparatura necesara si cu instrumente muzicale,pentru ca elevii sa poata studia un instrument,pentru a putea audia diferite genuri muzicale si pentru a alege si a constientiza ce gen muzical il atrage, pentru a-si putea forma o cultura muzicala si pentru a putea opta ce muzica vrea sa asculte.
Daca din copilarie, ai diversitate si posibiliate pentru a opta, la maturitate vei avea o cultura muzicala puternica pentru minte si pentru suflet in acelasi timp.
Cover Band
Este muzica un remediu?
Multi oameni si mai ales mulţi tineri sunt constienti si convinşi de faptul că muzica reprezintă un remediu, si din acest motiv şi-au format, în timp, gusturi bine conturate, fiind convinşi că un anumit gen de muzică îi ajută în diferite cazuri si momente din viata. Astfel, o trupa cover cu un playlist variat, este recomandata si cautata cu predilectie pentru multiple evenimente deoarece poate asigura reprize muzicale care acopera mai multe genuri muzicale.
Pentru multi dintre noi, muzica constitutie principala metoda de relaxare si de “uitare” a problemelor zilnice. Viata noastra a devenit mai grea, suntem mai debusolati din cauza problemelor financiare, a lipsei locurilor de munca, a problemelor de santate pe care le avem noi sau membrii familiei noastre, si muzica reprezinta un bun remediu.
Muzica te poate scoate din starea de presiune pe care ai acumulat-o peste zi si iti poate da un tonus optimist.
Indiferent de genul ascultat: clasică, religioasă, latino, dance, chiar şi populară, muzica ne dă o stare de bine – chiar dacă problemele rămân, pentru moment, si ne relaxează şi ne reîncarca bateriile.
Stiinţa a demonstrat că notele muzicale pot vindeca nu doar sufletul, ci şi mintea şi trupul.
Muzica – o profesie
Conceptiile despre ce poate insemna muzica se formeaza in familie prin educatia primita.
In general, copii care cresc cu parinti care lucreaza sau studiaza domeniul muzicii, ajung in viitor sa isi aleaga meserii in acelasi domeniu. Acesti “copii” de cele mai multe ori, gasesc un refugiu in muzica, curaj si speranta in viata de zi cu zi.
Muzica, pentru ei, este singurul lucru care le ofera fericirea deplina si chiar o dependenta placuta si constructiva.
Sa ne bucuram de muzica si de tot ce ne ofera aceasta!