Bensonhurst Blues – Melodia celor mai frumoase nostalgii


Unul dintre cele mai iubite cântece din repertoriul nostru este “Bensonhurst Blues”, un cover după celebrul Oscar Benton și o piesă care trezește mereu nostalgii, indiferent de vârstă. Cunoscută și ca “Bui, Bui, Bui”, aceasta este piesa care reușește mereu să îl transpună pe Mihai Napu în starea de blues a anilor ’70 și pe ascultători într-o poveste fără sfârșit.

“Bensonhurst Blues” a fost compus de către Artie Kaplan și Artie Kornfeld. A apărut prima oară în 1972 pe albumul lui Kaplan, intitulat mai în glumă, mai în serios “Confessions Of A Male Chauvinist Pig”.

Legendarul Oscar Benton a înregistrat piesa în 1973 pentru albumul său numit chiar “Bensonhurst Blues”, iar 8 ani mai târziu a imprimat o altă versiune special pentru filmul franțuzesc “Pour la peau d’un flic”. Această versiune s-a bucurat de un succes nebun pe teritoriul Europei, iar piesa a fost preluată ulterior și pentru coloana sonoră a filmului “La Bûche”.

Starea piesei a continuat să impresioneze ascultători din întreaga lume, în interpretarea unor voci unice. Adriano Celentano și-a înregistrat propria versiune în italiană pentru albumul “C’é sempre un motivo” (2004). Există și variante în limba română, interpretate de Margareta Pâslaru și Aurelian Andreescu. În 1982, solistul Dimitri Tambossis a realizat o versiune în limba greacă.

Pentru noi, “Bensonhurst Blues” rămâne piesa sinonimă cu emoția la fiecare eveniment și momentul în care invitații pot spune cu adevărat “hai să dansăm un blues ca odinioară!“.

În 2015, am avut plăcerea de-a filma și o variantă live a acestei melodii de neuitat, care se potrivește mănușă cu vocea plină de personalitate și timbrul lui Mihai Napu:

Video realizat de Andrei Grigore (Mega are mere).