Cristi Pup


– pian, clape –

 

Cine este Cristi Pup?

Cristian Pup s-a născut pe 9 iunie 1970 și, paradoxal, nu și-a dorit din prima să ajungă muzician. Pianul cu coadă primit înainte de începerea școlii a fost mai mult “suport de jucării” pentru copilul năzdrăvan care se visa fotbalist sau marinar. A fost acceptat însă din prima la școala de muzică, iar talentul lui nativ și mult studiu l-au transformat într-un virtuoz al pianului.

La 16 ani avea deja prima trupă, Solaris (în Hunedoara), iar la 21 de ani a primit prima clapă și s-a alăturat trupei timișorene Foileton. De aici până la intrarea în Cargo nu a mai fost decât un pas, iar următorii 18 ani și i-a petrecut făcând istorie în rock-ul românesc. Ca să amintim doar câteva realizări, în 2003 Cristi a lansat alături de Cargo albumul de mega-succes “Spiritus Sanctus” (care conține hitul “Dacă ploaia s-ar opri”), premiat cu un dublu disc de aur și cu premiul MTV pentru Best Rock (2004).

 

Cristi Pup @ Mihai Napu Band

Cristi și Mihai Napu s-au cunoscut în 2011 după un concert în Făgăraș, când au stat la povești până la 7 dimineața de parcă ar fi fost cei mai buni prieteni dintotdeauna. Mihai avea pe atunci un proiect împreună cu Radu Pietreanu, Vacanța Muzicală, proiect căruia i s-a alăturat și Cristi. În timp, atât prietenia cât și colaborarea muzicală dintre Mihai Napu și Cristi Pup s-a sudat foarte bine, iar acum Cristi este membru permanent al Mihai Napu Band, trupă în care își dorește să cânte până la pensie!