Mihai Napu


– voce, chitară acustică –

 

Cine este Mihai Napu?

Mihai Napu s-a născut pe 7 iulie 1967 și a simțit de foarte timpuriu că destinul lui stă sub semnul muzicii. La 5 ani l-a ascultat pentru prima oară pe maestrul George Nicolescu cântând și a știut că asta își dorește să facă și el – ani mai târziu, avea să împartă scena cu marele artist.

Mihai Napu a urmat cursurile Școlii Populare de Artă la secțiunea Canto – Muzică Ușoară, primind totodată și educația culturală a Cenaclului Flacăra. Începând din 1990, are concerte în Germania și Serbia, dezvoltându-și un repertoriu variat și captivant, de la pop-rock până la cafe concert și flamenco. În 2007 cântă cu Orchestra Națională de Folclor alături de Gheorghe Zamfir, activând în paralel și în trupa Totuși, condusă de Andrei Păunescu.

Din 2010 până în 2012 face parte din trupa Vacanța Muzicală, alături de Radu Pietreanu, și are nenumărate apariții în țară și în străinătate în această formulă, care combina muzica, energia și umorul într-un spectacol irezistibil.

 

Mihai Napu @ Mihai Napu Band

În 2013 pune bazele proiectului Mihai Napu Band și adună în jurul lui o echipă de muzicieni de excepție, cu un repertoriu vast de cover-uri care poate fi adaptat oricărui eveniment. În 2014 apare albumul “Iubire Divină”, cu muzica semnată de Mihai Napu, pe versuri de Adrian Păunescu, Corneliu Neagu, Radu Pietreanu și Alex Argăseală.

Anii de experiență, precum și pasiunea pe care o pune în fiecare piesă l-au transformat pe Mihai Napu într-un favorit al publicului, care caută mereu să dăruiască.

“Iubesc scena în toată complexitatea ei, iubesc în egală măsură oamenii cărora le cânt, îmi iubesc colegii de trupă și cânt pentru toți cei care vor să trăiască o viață plină de pace și frumusețe interioară.”
Mihai Napu