mihai napu live
 

Destinul lui Mihai Napu a fost legat iremediabil de muzică din momentul în care a pus prima oară mâna pe o chitară. Pe versurile Elenei Farago și-a compus primele melodii, iar creațiile au devenit astfel legate pentru totdeauna de poezie. Muzică, sinceritate și poezie, așadar: într-un cuvânt, FOLK.

În 1994, Mihai Napu, deja un solist cu un repertoriu bogat exersat pe scenele din străinătate, descoperă magia Cenaclului Flacăra și începe un nou capitol în carieră, sub îndrumarea poetului Adrian Păunescu.

 

„Am fost extrem de apropiat de domnul Adrian Păunescu. Am colaborat la foarte multe piese, ne-a ajutat cu textele. În 2003, am compus împreună piesa „Nuntă fără de mireasă”. A fost un om pur şi simplu genial. Avea o personalitate debordantă, era un tip destul de vulcanic şi iubea viaţa foarte mult”, povestește Mihai Napu despre poetul ale cărui versuri au dat o nouă semnificație muzicii sale.”

 

În 1995, Mihai pune bazele trupei EST, alături de Florentin Milcof (clape și voce). Celor doi li se alătură Alex Neagu (tobe), Gabi Rădan (chitară și voce) și Robert Stere (bass). Prima reușită a trupei EST este lansarea albumului „Zeii de hârtie”, pe versurile poetului George Țărnea. „(…) nu aveam pe cineva care să ne scrie texte şi am ajuns la poet acasă, i-am povestit noi cum stăm, iar domnia sa a făcut un gest extraordinar: a luat un teanc imens, care era un manuscris de poezii, şi a zis: „Dragii mei, să vă aducă noroc! E al vostru!” Mulţumim, Maestre!„.

 
mihai napu muzica folk
 

Mihai Napu și-a continuat, de-a lungul anilor, proiectele mainstream și spectacolele în diferite formule, dar s-a întors mereu la prima sa mare dragoste, folk-ul. În 2004 este cooptat de către Victor Socaciu în grupul Boema, iar în anul următor susține turnee în România și Germania alături de Socaciu, Vasile Șeicaru și Ștefan Hrușcă.

Pasul firesc este trupa Totuși, în care activează alături de Andrei Păunescu și redescoperă nu numai bucuria de-a împărți vechile cântece folk cu publicul său, dar și de a compune piese noi.

În iunie 2014 apare albumul „Iubire Divină”: 11 piese de suflet compuse și interpretate de Mihai Napu, pe versurile lui Adrian Păunescu, Radu Pietreanu, Corneliu Neagu, Alex Argăsală și Nick Teodorescu.

 
mihai napu folk you
 

Cele mai iubite cântece de pe acest album nu lipsesc din repertoriul Mihai Napu Band, deoarece – dincolo de cerințele industriei muzicale actuale sau cover-urile pe care vocea artistului se mulează perfect – sinceritatea și sensibilitatea prezente în muzica folk sunt universale.

 

 

„În ultimii ani am înţeles că nu contează ce vârstă ai, ce orientare religioasă ai sau cum arăţi. Dacă îţi doreşti ceva cu adevărat , din toată inima şi cu toată credinţa, absolut totul e posibil. Vreau să trăiesc viaţa la maxim, cu toate încercările şi bucuriile, şi sunt sigur că publicul mă va iubi, pentru că şi eu îl iubesc necondiţionat şi compun cântece pentru a-mi bucura semenii.”

Shares
Whatsapp