5 lucruri despre mihai napu

5 lucruri despre Mihai Napu pe care nu le stiai


E timpul sa il cunosti mai bine pe Mihai Napu. El este liderul formatiei nunta Mihai Napu Band si solistul cu voce de aur supranumit de catre jurnalisti „Joe Cocker de Romania”. Iti prezentam alte 5 lucruri despre Mihai Napu pe care nu le stiai cu siguranta.

Ii cunosti poate piesele folk sensibile de pe albumul „Iubire divina”, poate ii stii mai mult activitatea live cu trupa actuala sau alaturi de Vacanta Muzicala. Oricum ar fi, exista mici amanunte secrete despre cantaret pe care le vei descoperi chiar acum.

1. Tatal lui a fost un actor apreciat

Aurelian Napu a fost un actor foarte indragit, a jucat in piese precum „Puterea Intunericului”, „Platon” sau „Doctorul Taifun” alaturi de nume mari ale generatiei de aur. Mihai a mostenit din expresivitatea sa si calitatea de a transmite cu adevarat emotia pe scena. In plus, si mama artistului vine tot din lumea actoriei: a studiat la IATC si a jucat in cateva piese, inainte de a se dedica familiei.

mihai napu

2. A compus alaturi de Adrian Paunescu

Nu este un secret fapul ca majoritatea versurilor de pe LP-ul „Iubire divina” a lui Mihai Napu sunt scrise de Adrian Paunescu. Insa putini stiu ca Maestrul si Mihai au fost foarte apropiati si chiar au compus la un moment dat impreuna. Una dintre cele mai frumoase piese compuse impreuna este „Nunta fara de mireasa” din 2003. Dragostea pentru folk si pasiunea pentru versuri sensibile si cu intelesuri adanci insuflate de Adrian Paunescu, au ramas o caracteristica a muzicii lui Mihai Napu.

mihai napu

3. Prima piesa invatata la chitara a fost… „Oh, Susanna!”

Cea dintai chitara a lui Mihai Napu a fost o Reghin Spaniol II. Si-a cumparat-o din banii stransi pe parcursul unui an si cu ajutorul bunicului sau. Micului Mihai i-a fost greu sa-si gaseasca un profesor, dar a invatat singur, intuitiv, sa cante piesa country „Oh, Susanna!”. Apoi a inceput sa-si compuna propriile melodii pe versurile Elenei Farago, din cartile pentru copii.

4. Are o mare pasiune pentru cultura italiana

Artistul este indragostit de Italia si viziteaza adesea tara favorita pentru concerte ale artistilor mari. Dar si pentru colaborari cu compozitori italieni sau autori romani stabiliti acolo, printre care si Alexandru Dorian. Cu acesta a lucrat la piesa „Amici per sempre” (Prieteni pentru totdeauna). Mihai Napu mai are, totodata, o piesa cu titlu italian: „Bella Vita”, lansata in 2014.

5. A cantat mult in strainatate, dar a ales Romania

mihai napu

In primii ani de dupa Revolutie, Mihai a concertat in Serbia si Germania, unde a fost chiar solist rezident al unui hotel de lux. Dorul de familie, dar si dragostea sa pentru muzica interpretata in romaneste si puterea cuvintelor din limba materna l-au facut sa revina in tara. Alaturi de trupa sa – Mihai Napu Band, continua sa lanseze piese care ajung la inimi, precum cel mai recent single, „Ciudat”.